Recept på marängtårtan
Fick frågan om jag kunde lägga ut receptet på marängtårtan och självklart kan jag det. Den är så sjukt god!!
7 äggvitor
5dl strösocker (Galet mycket jag vet!!)
1 nypa salt
100g mörk choklad
Sätt ugnen på 150 grader
Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig.
Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper
.Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt.